Viihteellinen liikkujalaskuri herättelee pohtimaan vaihtoehtoisia kulkuvälineitä

Motiva halusi vahvistaa interaktiivisen sisällön avulla omia yhteistyöhankkeitaan, joiden tueksi päätettiin hankkia ZEF-työkalu. Työkalun avulla on toteutettu erilaisia testejä ja tietovisoja esimerkiksi Euroopan liikkujan viikolle.

Euroopan liikkujan viikkoa varten toteutettu viihteellinen laskuri kertoo käyttäjälle kuinka paljon hän säästäisi liikkumalla esimerkiksi kävellen autoilun sijasta. Laskurin käyttäjä saa lopputuloksena tiedon mm. siitä, kuinka monta elokuvalippua tai kiloa banaania autoiluun käytetyllä rahasummalla saisi ostettua. Testin tavoitteena oli herätellä kohderyhmää käyttämään vaihtoehtoisia kulkuneuvoja autoilun sijasta sekä kerätä tietoa kohderyhmän tottumuksista.

Laskuria markkinoitiin Euroopan liikkujan viikon ja sen eri sidosryhmien kanavissa. Laskuria hyödynnettiin myös maksetussa Facebook- ja Twitter-mainonnassa.

Tulokset

Laskuri lähti leviämään hyvin pienellä panostuksella, sillä se osoittautui suosituksi aiheeksi kohderyhmänsä keskuudessa. Laskurin avulla saatiin kerättyä lähes 400 yhteystietoa sekä runsaasti dataa ihmisten liikkumistottumuksista.

Laskurin avulla on päästy näkemään minkälaisia matkoja ihmiset pääasiallisesti tekevät ja minkä pituisia nämä matkat ovat.

Testaa itse

Lataa ilmainen kyselyopas! Tutustumalla tämän oppaan vinkkeihin opit suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia kyselyitä sekä keräämään laadukasta tietoa päätöksenteon tueksi.

New Call-to-action
Motiva

Motiva on valtion omistama asiantuntijayritys, joka kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön. Motiva tarjoaa niin tietoa kuin ratkaisuja ja eri palveluja julkishallinnolle, yrityksille, kunnille ja kuluttajille.

www.motiva.fi/

Sini Marttinen

Testiä käytiin tekemässä ahkerasti. Pienellä panostuksella saimme hyvät luvut aikaiseksi.

–Sini Marttinen, Liikkujan viikon projektipäällikkö, Motiva

Tutustu asiakastarinoihimme!

Tutustu yli 600 tyytyväisen asiakkaan kokemuksiin.

Ota yhteyttä

Palvelemme kaikissa kyselyihin liittyvissä asiakastarpeissa. Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun välittömästi yhteyttä.